26 juli 2024

De SBR-B meetzak

Voorheen moesten onze collega’s met een lompe zandzak sjouwen. Dit zorgde voor bewonersoverlast en mogelijk onveilige situaties. Na een teamoverleg kwamen we tot de perfecte oplossing.

Waarom we gewicht nodig hebben voor SBR-B Metingen?

SBR-B metingen (‘Hinder voor personen in gebouwen 2006′) moeten in omstandigheden plaatsvinden die vergelijkbaar zijn met de situatie waarin overlast kan optreden, zoals een gewicht ter grootte van een persoon op een lichte vloer plaatsen. Een zandzak is een veel gebruikt middel hiervoor.

Wij gebruikten hiervoor zandzakken van de bouwmarkt, maar het nadeel is dat dit logge zakken van 25 kilo zijn, wat het lastig maakt om een trap mee op te lopen. Daarnaast hadden collega’s geregeld een gescheurde zandzak en bewoners een spoor van zand in huis.

SBR-B

De oplossing: de SBR-B meetzak

Ons team bedacht ‘de meetzak’, een modieuze tas waarmee zandzakken gemakkelijk op de schouder gedragen kunnen worden. Deze oplossing biedt verschillende voordelen:

  • Vermindert Valrisico’s: Door het gewicht gelijkmatig te verdelen en op een ergonomische manier te dragen, verminderen we het risico op vallen aanzienlijk.
  • Betere Houding: Het dragen van de meetzak zorgt voor een betere lichaamshouding, wat de kans op rugklachten vermindert.
  • Lekdicht: De meetzakken zijn lekdicht, dus er zijn geen zorgen meer over lekkend zand op de meetlocatie.

Voordelen van de meetzak

  1. Veiligheid: De meetzak draagt bij aan een veiligere werkomgeving doordat we het valrisico verminderen.
  2. Comfort: Dankzij het ergonomische ontwerp wordt het gewicht beter verdeeld, wat zorgt voor meer draagcomfort en minder lichamelijke klachten.
  3. Netheid: De lekdichte zakken voorkomen zandlekkage, wat de meetlocatie schoon en professioneel houdt.

Een stap vooruit in professionaliteit

Dit is een mooie professionaliseringsslag voor ons team en het leukste is dat het idee uit ons eigen team komt! We zijn trots op deze innovatie en kijken uit naar de positieve impact die het zal hebben op onze werkomgeving en de veiligheid van onze collega’s.

Gerelateerde artikelen

3 stappen tot totaalmonitoring volgens Etienne Mureau

Totaalmonitoring, je hoort het steeds vaker maar wat is dit nu? Wat ons betreft moet je alleen risico’s beheersen die er zijn. Alleen wat is een goede werkwijze?

Lees meer

Meten volgens SBR-A Trillingsrichtlijn 2017

Je voldoet aan de SBR-A Trillingsrichtlijn door een koppeling te maken tussen de tilt- en scheurmetingen (digitaal) en trillingsmetingen.

Lees meer

Schade of hinder door trillingen? Quattro Helpt!

Een van de bijwerkingen van ons transportsysteem dat het hinder voor omwonende zorgt. Maar wat is nu exact overlast of hinder?

Lees meer